SSC CGL Tier 27th August Answer Key 2016 – Check Expected Cut Off

SSC CGL Answer Key- CGL Tier 1 Expected Cut Off below –

Staff Selection Commission held the Combined Graduate Level Tier 1 Exam for the hundreds of thousands students on 27th of August2016. The test was held successfully and now the examinees are lured to check their exam performance through the CGL Tier 1 Answer keys.

SSC CGL Answer Keys 2015Like other years, this year also a great no aspirants had appeared. Even more. The no of candidates is increasing which is gonna be a matter of great concern for the examinees. The cut off is getting higher year by year. So this time is tough competition ahead.

There shall be both official and unofficial answer keys. Within one or two days unofficial answer key shall be available.

The Commission will upload the Answer keys for the Exam very soon. As per our sources, the experts are engaged in answer key preparing work. After solving all the questions the solution key shall be available at the key links below.

We have also made some sincere efforts to solve some of the SSC CGL 27th August Exam Questions which are being provided below. Though we have made all efforts to avoid any of the mistakes, errors may take place. So for the correct and genuine answer keys wait for the Official disclosure. So go to the links given at the end of this page check 27/08/2016 Exam Answer keys.

Click here for Official Answer key 2016

SSC CGL 2015 Tier 1 Result shall be available here.

Old Posts – Check Previous Years August 2015 Solved Questions

SSC CGL 2015 English Questions from Question No 151 –

151 – It is high time that you go home.

Ans – Went

152 – Drinking tea is an English habit.

Ans – Custom

153. He is wanting in a little common sense.

Ans – Lacks

154. – The second pigeon flew just as the first pigeon had flown.

Ans – One had done.

155 – The old man has acquired experience through age.

Ans – No Improvement.

156. – Water and soil pollutants find their entry into the body through ingestion of contaminated water or food.

Ans – No Improvement

SSC CGL Answer keys at

157 . He lives far from the station.

Ans – No Improvement.

158. Mumbai is famous because of its textiles.

Ans – For

159. They spoke about the weather.

Ans – No Improvement.

160. Mr Mukherjee knows ten languages, isn’t it ?

Ans – No Improvement.

161. At his wits end, he turned to his old trade.

Ans – Not knowing what to do.

162. The day the new product was launched, people made a beeline to purchase it.

Ans – Rushed

163. Their attempt to get back the stolen necklace proved to be the wild-goose chase.

Ans – Useless search.

164. When it comes to dancing, he is all-thumbs.

Ans – Clumsy

Tally your Answers from the SSC 2015 Combined Graduate Level Exam English Answer keys

165. He usually goes to bed very early and rises with the lark.

Ans – Very early.

166. A Process involving too much official formality.

Ans – Red-Tapism.

167. Not eatable for eating.

Ans – Inedible

168. A story in which the animals or objects speak and give wholesome moral lesson.

Ans – Fable

Staff Selection Commission CGL Solution Keys for August 2015 Exam

169. A recurrent compulsive urge to steal.

Ans – Kleptomania.

170. Act of injuring another reputation by any slanderous communication.

Ans – Defamation

171. Medical Study of skin and its diseases.

Ans – Dermatology.

172. A person who enters without any invitation.

Ans – Intruder

175 Opposite of Fake –

Ans – Real

176. Disconsolate

Ans – Joyous

177. Tremulous

Ans – Steady.

We shall update this post very soon with some more CGL Questions. Hope you shall get some benefit from this a little efforts of ours.

We shall bring your SSC CGL Aug 16 Answer keys along with the rest of questions from 9th August paper. So keep visiting us.

SSC CGL August Exam Expected Cut off –

We chatted some of the students who had taken this exam at Chandigarh. As per s0me of them, the exam was not easy especially Reasoning and Mathematical portion. As per their guess the Cut off for various categories can be as following –

  • For General Category – 98 – 100
  • For OBC – 92 – 95
  • SC – 82 – 87
  • ST – 80- 85

For the exact CGL Cut off and Answer keys you will have to wait a bit.

You can check the complete answer keys here –

Official website for SSC CGL Answer Keys –

Updated: August 29, 2016 — 6:49 pm

Important Tips

1 Comment

Add a Comment
  1. May I know what would be expected cut off marks for SSC higher secondary level exam of 2015?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Happy Diwali Messages 2016 The Content is Copyrighted to Vishal Gupta and Can't be reproduced without permission. © 2016 DMCA Protection.