Current Affairs Paper for SSC, IBPS, CAT, Competitive Exams

Events are taking place everyday. New things are taking place everywhere. Such changes are very important for the youngsters to know who are preparing for the competitive exams. We are preparing Practice Set on Current Affairs . These questions are very important for you know.

Current Affairs Practice Set – 2

Q. 1. Who has received the Mother Teresa Award for 2015?

Ans – Bilquis Bano, the Pakistani caretaker of Indian girl Geeta.

Q. 2. Who is Indian High Commissioner to Bangladesh ?

Ans -Pankaj Saran

Q. 3. Who was elected as the United Nations High Commissioner for Refugees ?

Ans – Filippo Grandi

Q. 4. Who has received Dinanath Mangeshkar Award for 2015?

Ans – Noted Marathi Actor Prashant Damle

Q. 5. Who received Children’s Peace Prize 2015 ?

Ans – 17-year old Librarian Abraham Keita

Q. 6. To which country did Guo Jie who had died recently as the oldestĀ  Olympian belong ?

Ans – China ( In Discus in 1936 Berlin Olympic )

Q. 7. Hang Woman is written by ?

Ans – KR Meera

Q. 8. Which book is penned down by Anuradha Roy?

Ans – Sleeping on Jupiter

Q. 9. To which game China Open Super Series belong ?

Ans – Badminton

Q. 10. Panasonic Open Belongs to –

Ans – Golf

Current Affairs Practice Set

Q. 11. Who won the Brazilian Grand Prix 2015 ?

Ans – Nico Rosberg

Q. 12. WTA Finals 2015 is won by ?

Ans – Sania Mirza and her Swiss partner Martina Hingis

Q. 13. Which team won FIFA U-17 World Cup ?

Ans – Nigeria by defeating Mali

Q .14. Mitchell Johnson who hast taken retirement from Cricket belongs to –

Ans – Australia

Q. 15. How many medals did India win in Asian Shooting Championship 2015?

Ans – 44 Medals

Q. 16. Where was the first Day and Night match played and between which two teams ?

Ans – Between Australia and New Zealand in Australia

Q. 17. Which language is given the status of 3rd language in Parliament of Canada ?

Ans – Punjabi

Q. 18. Where the Archaeologist uncover 2,300 year old theatre ?

Ans – Cyprus

Q. 19. Where has the largest diamond of the world been found ?

Ans – Botswana

Q. 20. Which three cities of India UK to develop as Smart Cities ?

Ans – Pune, Amravati and Indore.

GK Paper 1

General Knowledge and Current Affairs

Keep visiting us for more Papers of General Awareness and GK / Current Affairs.

Updated: January 6, 2016 — 10:24 pm

Important Tips

6 Comments

Add a Comment
  1. good for preparing the exam

  2. It's good for larning

  3. good question… too preper

  4. plzzz help to study to patwari test

  5. Which book is good. To qualify the test of clerk

    1. You can consult Arihant / Upkaar Publications for Clerk Exams.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delhi PoliceThe Content is Copyrighted to Vishal Gupta and Can't be reproduced without permission. © 2016 DMCA Protection.