Important Days/ Dates of India / World - Updates

There are days and dates which remind us of particular events and people. It is important to know about them so that you may not feel lagged behind in the field of knowledge. The second reason to know about Important Days and Dates is to keep abreast for the upcoming exams such SSC CHSL, CGL, IBPS Clerk and PO, Railways, UPSC, and other state Staff Selection Commissions.

There are two or three questions about Important Dates/ Days of the Country and the world. So in order to help the candidates, we are providing you the list of National and International Days and Dates. We hope you shall get benefits a lot from this endeavor of ours.

Important Days for January Month -

1. When is Pravasi Bhartiya Divas ( NRI Day ) Celebrated ?

Ans - 9th of January

2. Indian Army Day is Celebrated -

Suggested Articles for You
Career Guidance Grammar Tips
Practice Sets Exam/English Tips
Solved Questions Vocabulary
Translation Important Essays

Ans - January 15

3. National Hug Day is celebrated -

Ans - Jan 21

4. When is National Voters' Day held ?

Ans - Jan 25 ( Most Important )

5. International Street's Children's Day is held on -

Ans - 31st of January

Important Dates and Days in February -

6. World Cancer Day is observed on -

Ans - Feb 4 ( Most Important )

7. World's Hug Day is celebrated on -

Ans - 13th of Feb

8. When is World Radio Day observed ?

Ans - 13th of Feb

9. Valentine's Day is held on -

Ans - 14th of Feb

10. World Day of Social Justice is held on -

Ans - Feb 20

11. International Mother Language Day is held on -

Ans - Feb 21

12. Thinking Day is observed -

Ans - Feb 21

13. National Science Day ( India ) is held -

Ans - Feb 28

14. Rare Disease Day is held -

Ans - Feb 28

Days and Dates in March -

15. Self-injury awareness day is observed -

Ans - March 1

16. When is World Wild-life day is observed ?

Ans - March 3 ( Important )

17. International Women's Day takes place -

Ans - March 8 ( MI )

18. World Kidney Day takes place -

Ans - March 12 ( MI )

19. Pi day takes place on 14th of March

20. White Day is observed on 14th of March

21. World Consumer Rights Day takes place on -

Ans - March 15 ( MI )

22. World Sparrow Day - 20th of March

23. International Day of Happiness takes place on March 20

24. International Day for the Elimination of Racial Discrimination takes place on - 21st of March ( MI )

25. International Day of Forests takes place on - 21st of March ( MI )

26. World Down Syndrome Day takes place on - March 21

27. World Poetry Day takes place on - March 21( MI )

28. World Wood Day - March 21

29. World Water Day - March 22

30. Pakistan Day - March 23 ( MI )

31. World Tuberculosis Day - March 24 ( MI )

32. Purple Day - 26th of March

33. Bangladesh Independence Day - 26th of March

Important Days that fall in April -

34. April Fools Day - 1st of April

35. When does World Autism Day take place ?

Ans - April 2nd

36. World Health Day we observe -

Ans - April 7 ( MI )

37. Day of Silence - April 15

38. Earth Day is held on -

Ans - April 22 ( MI )

39. World Book Day - April 23

40. World Malaria Day we observe on -

Ans - April 25

41. International Dance Day - April 29

May - Important Days

42. When do we World Laughter Day celebrate ?

Ans - First Sunday of May every year

43. International Workers' Day takes place on -

Ans - May 1 ( MI )

Commonwealth Day takes place on -

Ans - May 24 ( MI )

Towel Day takes place on - May 25

World No Tobacco Day - May 30 ( MI )

June Months Important Days

World Environment Day takes place on -

Ans June 5 ( MI )

International Blood Donor Day takes place on - June 14

World Refugee Day - June 20

World Father's Day - June 21

International Yoga Day - June 21 ( MI)

International Music Day

Answer - International Giraffe Day

When do we International Day against Drug Abuse and Illicit Trafficking celebrate ?

Ans- June 26

July Months Significant Days -

World UFO Day takes place on July 2

World Population Day, we observe on July 11 ( MI )

Malala Day - July 12

World Day for International Justice takes place - July 17 ( MI )

Kargil Vijay Divas, we celebrate on - July 26 ( MI)

International Tiger Day - July 29

August Month Commemorative Days -

International Beer Day, we celebrate on 1st Friday of August

Friendship Day takes place on First Sunday on August

International Youth Day, we celebrate on August 12

International Left handers Day takes place on August 13

Pakistan Independence Day celebrated on 14th of August

Indian Independence Day takes place on 15th of August

Bangladesh National Day of Mourning - 15th of August

World Mosquito Day is observed on 20th of August

Indian Akshay Urja Day takes place on 20th of August ( MI )

Women's Equality Day takes place on August 26

National Sports Day takes place on Aug 29 ( MI )

September Month's Significant Days

International Day of Charity - 5th of Sept

Teacher's Day - 5th of Sept

Defense Day - Sept 6

Hindi Day takes place on Sept 14

Engineer's Day - Sept 15

International Day of Democracy - Sept 15 ( MI )

World Tourism Day takes place on Sept 27

World Rabies Day takes place on Sept 28

International Heart Day takes place on Sept 29

October Month's Important Dates -

International Coffee Day - Oct 1

World Vegetarian Day - Oct 1

Gandhi/Shastri Jayanti - Oct 2

International Day of Non-violence - Oct 2

World Teacher's Day - Oct 5

World Mental Health Day - Oct 10

International Day of Girl Child - Oct 11

World's Standard Day - Oct 14

Global Hand-washing Day takes place on Oct 15

World Food Day is takes place on Oct 16

United Nations Day is observed on Oct 24

Month of November with Important Days -

World Pneumonia Day takes place on Nov 12

World Diabetes Day takes place on Nov 14

Children's Day takes place on 14th of Nov

International Men's Day takes place on Nov 19

World Toilet Day takes place on Nov 19

World's Children's Day takes place on Nov 20

World Television Day takes place on Nov 21

Law Day in India  takes place on Nov 26

December Month's Commemorative Days -

World AIDS Day takes place on Dec. 1st ( MI)

World Soil Day takes place on Dec. 5

When do we Human's Right Day celebrate ?

Ans - Dec. 10 ( MI)

International Tea Day takes place on Dec 15

Christmas Day falls on Dec.25

Good Governance Day of India takes place on 25th of Dec.

Boxing Day we celebrate on Dec.26.

National Youth Day on Jan 12 ( Shared by Raghav, Thanks )

Constitution Day / National Law Day -   26th Nov

Please share some information with us if we have skipped that. Besides provide us feedback.

2 thoughts on “Important Days/ Dates of India / World - Updates”

Leave a Comment