Haryana Police 28th August Constable Exam Solution – Male Test Answers 2016

In this post, we shall publish the Answers of HSSC Police Constable ( Male) Written Test ( KT) 28th August Exam 2016. We have made utmost care in publishing this answer key. If the candidates find some errors in some of the answers, they can mention them in the comment box below. The candidates can also give their own responses.

For Questions 1 to 20 Solutions click here.

Q. 21. यदि triangle A B C में angle ABC is = 90 Degree …

Ans – c. 1/ under root 2

Q. 22 यदि दो वृतों की त्रिज्याओं …

Ans – 27:8

Q. 23. महिला साक्षतरता दर ….

Ans – Gurgaon ( Gurugram)

Q. 24. Meaning of Cryogenics …

Ans – बहुत निम्न तापमान का अध्ययन

Q. 25. वनस्पति के द्वारा शोषण  ….

Ans – पत्ते की ऊपरी सतह

Q. 26. Who discovered Neutron ?

Ans – James Chadwick

Q. 27. सूर्य से अधिकतम दूरी ….

Ans – वरुण

Q. 28. मास्टर चंदगीराम …

Ans – कुश्ती

Q. 29. दो या अधिक कंप्यूटरों को …

Ans – Network

Q. 30. आदि बद्री का सम्बन्ध  …

Ans – सरस्वती

HSSC Police Constable Knowledge Test Solution

Q. 31. खनिज संसाधनों में  …

Ans – महेंद्रगढ़

Q. 32. यूनिक्स ऑपरेटिंग सिस्टम ….

Ans – सिंगल यूजर ऑपरेटिंग सिस्टम

Q. 33. रक्त संचरण की खोज …

Ans – विलियम हारवे

Q. 34. विकलांग नागरिकों को PM Modi ..

Ans – दिव्यांग

Q. 35. प्रकाश संश्लेषण …..

Ans – पत्ता

Q. 36. Chief Justice of India …

Ans –  TS Thakur

Q. 37. K Chandrashekhar Rao is the Chief Minister of …

Ans – Telangana

Q. 38. वैश्विक निवेशक शिखर सम्मलेन 2016 …

Ans – गुडगाँव

Q. 39. 2020 Summer Olympic ..

Ans – Japan

Q. 40. Wife of Lakshman in Ramayana ?

Ans – Urmila

Q. 41. National Highway on which Kalka is located ?

Ans – NH – 22

Q. 42. रेगिस्तान रहित महाद्वीप ..

Ans – यूरोप ।

Q. 43. First 3 D movie of India ?

Ans – माई डिअर कुट्टिचातन

Q. 44. Indian Constitution ….

Ans – 26 January 1950

Q. 45. फ़िरोज़पुर झिरका उपमंडल …

Ans – Rajasthan

Q. 46. Rania is situated in …

Ans – Sirsa

Q. 47. एक निश्चित कूट भाषा में Bo Le Sa ….

Ans – Bo

Q. 48.  यदि एक से 50 संख्याओं …..

Ans – 40

Q. 49. आषाढ़ी या रबी की फसल

Ans – D – गेहूं चना सरसों

Q. 50. लापता पद

Ans – KLLA

Q. 51. FUNDAMENTAL ..

Ans – TAME

Q. 52. छैलकडे  आभूषण हैं

Ans – हाथ

Q. 53. नाटक : कलाकार :: संगीत समारोह : ?

Ans – संगीतज्ञ

Q. 54. विषम …

Ans – गरुड़

Q. 55. बाकी तीन समूहों से…..

Ans – 64

For more Questions keep visiting …..( बाकी प्रश्न जल्दी ही उपलब्ध होंगे )

For Haryana GK Questions click here.

Updated: August 30, 2016 — 9:45 pm

Important Tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delhi PoliceThe Content is Copyrighted to Vishal Gupta and Can't be reproduced without permission. © 2016 DMCA Protection.