June 2017 Current Affairs - Check Day-wise updates for SSC CGL, IBPS

Read all events and incidents related with June 2017. We are providing you questions related with Current Affairs and GK from this one of the hottest months of the country. But before that read Current Affairs from the previous months.

Now June Current Affairs 2017 -

Q. 1 In which summit did India and Pakistan become full SCO Members ?

Answer - At Astana Summit

Q. 2. Who is re-elected as the Board of Director of ITTF ?

Answer - Dhanraj Choudhary

Q. 3. Whom did the General Assembly of UN choose as the New President ?

Answer - Slovakia's Miroslav Lajcak

Q. 4. Who has been appointed as the Executive Director of RBI ?

Answer - Ganesh Kumar

Q. 5. Name the First Indian nominated as the Member of the Umpires and Referees Committee ( URC) ?

Answer - Ganeshan Neelakanta Iyer

Q. 6. With which country has Punjab joined hands to Promote Skill Development ?

Answer - United Kingdom

Q. 7. Telener got merged with .....

Answer - Airtel

Q. 8. Which country has secure Top Position in Global Retail Development Index ?

Answer - India

Q. 9. Which city has bagged MGNREGA National Award ?

Answer - Vizianagaram from Andhra Pradesh

Q. 10. Which state made the record of planting 1 crore saplings ?

Answer - Kerala

Current Affairs for June Month 2017

Q. 11. Which bank has plant to develop 100 Digital Villages ?

Answer - Vijaya Bank

Q. 12. What shall be the new substitute of AICTE and UGC ?

Answer - HEERA

Q. 13. On which date World's First Hybrid Aeroboat announced publicly ?

Answer - On 7th of June 2017

Q. 14. Between whom did NHB approve merger on 7th of June ?

Answer - Aadhaar Housing Finance and DHFL VYSYA Housing Finance

Q. 15. Who has been appointed as the Part-time Chairman of Laxmi Vilas Bank for 3 years ?

Answer - BK Manjunath

Q. 16. 22nd European Union Film Festival ( EUFF) started in .....

Answer - In Delhi on 10th of June 2017

Q. 17. Who got Kalinga Literary Award 2017 ?

Answer - Poet Haraprasad Das

Q. 18. Which letter of Alphabet is hidden in the new Batch of 500 Rs Notes released by RBI ?

Answer - Letter A

Q. 19. Which state has launched PashuBazar website ?

Answer - Telangana

Q. 20. Who has become the First Indian Woman Judge on International Sea Law Tribunal ?

Answer - Neeru Chadha

Q. 21. Who is the winner of Man Booker 2017 ?

Answer - David Grossman from Israel

Q. 22. Who has created record by becoming Fastest Batsman to score 8000 runs in ODIs ?

Answer - Virat Kohli

Q. 23. Who has launched helpline " Madadgar " for Kashmiris across the country ?

Answer - CRPF

Q. 24. Who has inaugurated KIP for Young Overseas Indians ?

Answer - Sushma Swaraj

Q. 25. Who is the Presidential Nominee from NDA ?

Answer - Ram Nath Kovind

Q. 26. Name the Dam inaugurated by the PM in Gujarat on 30th of June 2017 ?

Answer - Aji Dam, Rajkot on Narmada

Q. 27. New Chief Secretary of UP ?

Answer - Rajiv Kumar

Q. 28. COMMIT is a new Training Programme launched by Indian Govt recently in 6 states. What is its full form ?

Answer - Comprehensive Online Modules on Induction Training

Q. 29. Which city has been named as World Book Capital 2019 by UNESCO ?

Answer - Shahjah ( UAE )

Q. 30. Where shall be the India's first Blood Bank for cattle ?

Answer - Odisha

For More GK / Current Affairs keep visiting. Give your suggestions and feedback below in the comment box.

2 thoughts on “June 2017 Current Affairs - Check Day-wise updates for SSC CGL, IBPS

Leave a Comment