Synonyms Practice Set – Words from Previous SSC, IBPS Railway Exams

Vocabulary Test aims to test the knowledge of words. It includes Synonyms, Antonyms, One Word Substitution, and so on. Here we are publishing a few Synonyms from some previous exams such as SSC CGL/ CHSL, IBPS PO and Clerk, Railways etc.

It is better for the examinees to undergo more and more practice of synonyms for better results. There is no end of such practice. With the passage of time, the competition is getting tougher. So get ready to do one more Practice Set to get some more confidence.

Prepare your Vocabulary from here before you start doing this exercise.

Practice Set for Synonyms –

Q. 1 Avocation –

a. hobby b. recreation c. support d. occupation

Q. 2. Divulge

a. strip b. flow together c. to disclose d. swerve

Q. 3. Veritable

a. changing b. authentic c. endless d. measurable

Q. 4. Abolition

a. destruction b. abrogation c. prohibition d. forgiveness

Q. 5. Loiter

a. be indifferent to b. linger c. relax d. leave a mess

Q. 6. Presage

a. soften b. consider c. to assure d. foreshadow

Q. 7. Philanderer

a. donor b. spendthrift c. frivolous lover d. procrastinator

Q. 8. Panacea

a. praise b. cure for all diseases c. overall view d. uproar

Q. 9. Tasteful

a. winsome b. attraction c. fulsome d. piquant

Check Your Vocabulary ( Synonyms ) Proficiency

Q. 10. Version

a. account b. definition c. anecdote d. pastime

Q. 11. Contiguous

a. desperate b. distant c. emergent d. proximate

Q. 12. Lassitude

a. freedom b. indolence c. weariness d. girlishness

Q. 13. Terrestrial

a. widespread b. earthly c. windswept d. temporary

Q. 14. Tenable

a. flimsy b. lasting c. defensible d. experimental

Q. 15. Delude

a. mislead b. refer c. discourage d. to float

Q. 16. Aperture

a. arch b. ceiling c. opening d. wisdom

Q. 17. Appease –

a. please b. yield c. placate d. compromise

Q. 18. Enamoured

a. supported b. faded c. coated with shellac d. full of love

Q. 19. Meander

a. to flirt b. to waste time c. to whisper d. to wander aimlessly

Q. 20. Expiate

a. long for b. atone for c. talk too much d. explain carefully

Answer – 1. b 2. c 3. b 4. b 5. b. 6. d 7. c 8. b 9. b 10. account 11. d 12. c 13. b 14. c 15. a 16. c 17. c 18. d 19. d 20. b

For more Practice Papers related with Vocabulary ( Synonyms/ Antonyms etc) keep visiting Exam Web.

Download Question Papers / Study material for Recruitment/ Competitive exams from here.

Important Tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Content is Copyrighted to Vishal Gupta and Can't be reproduced without permission. © 2016 DMCA Protection.