HBSE 10th English Grammar Solution Set D - 4th of April 2022

Haryana Board ( HBSE/ BSEH ) 2022 English Solution of April 4 Final Exam Set D - Important Links for 10th students - Tally your answers from the ones given below - We have tried our best to give the right solution - After every Question we have provided the answer -

a. Fill in the blanks with right forms of verbs -

1. We ------------- ( hold ) a meeting tomorrow.

Answer - are holding

2. They ------------ ( live ) in this house since 1970.

Answer - have been living

Suggested Articles for You
Career Guidance Grammar Tips
Practice Sets Exam/English Tips
Solved Questions Vocabulary
Translation Important Essays

3. He ----------- ( pass ) the matriculation examination last year.

Answer - passed

b. Narration ( Direct and Indirect Speech )-

4. The teacher said, " The earth moves round the sun. "

Answer - The teacher said that the earth moves round the sun.

5. She said to me, " I have written a letter. "

Answer - She told me that she had written a letter.

6. He said to her, " Why do you read this book ? "

Answer - He asked her why she did read that book.

c. Use of proper articles -

7. A hundred paise make --------------  rupee.

Answer - a

8. ------------ best essay will get a prize.

Answer - the

9. He drove his car at seventy Km ---------- hour.

Answer - an

d. Use of Modals -

10. ----------- you lend me some money.

Answer - can

11. A judge ------------ be upright.

Answer - must

12. He ------------ speak English.

Answer - can

e. Use proper Gerund/ Infinitive -

13. He made me ------------ ( repeat ) the lesson.

Answer - repeat

14. I am very happy ----------- ( see ) you.

Answer - to see

15. No ------------ ( park  ).

Answer - Parking

f. Use the correct punctuation -

16. i shall visit delhi in december

Answer - I shall visit Delhi in December.

17. yes, i will help you

Answer - Yes, I will help you.

18.  may i come in sir

Answer - May I come in, Sir ?

If you find any error in our answer, we request you to inform our team. Anybody can make a mistake.  We shall certainly rectify that answer. Our team wishes good luck to the students of 10th class. Thanks for your coming on Examweb.in.

Leave a Comment