Preposition Practice Set 3 with Answers

Do the Practice Set 3 of Preposition - Under each and every preposition, we have given solution/ answer - Useful links for all the students

Use of Preposition -

1. Angry - with

Example - Ravi is angry with John.

2. Apply - for

Answer - They have applied for the posts of lecturers.

Suggested Articles for You
Career Guidance Grammar Tips
Practice Sets Exam/English Tips
Solved Questions Vocabulary
Translation Important Essays

3. Beg - for

Answer - The poor man begged for money.

4. Meddle - with

Answer - Ram is meddling with our house problems.

5. Popular - with

Answer - John is popular with his neighbours.

Do the practice set 2 of preposition from here.

6. Remind - of

Answer - We are reminded of our school days.

7. Rule - over

Answer - The English ruled over India till 1947.

8. Similar - to

Answer - My book is similar to the book of Rahim.

9. Succeed - in

Answer - He succeeded in getting pass marks.

10. Speak - to

Answer - Ram spoke to Shyam about his problem.

11. Taste - for

Answer - He has taste for playing cricket.

12. Vain - of

Answer - Sita is vain of her infinite knowledge.

13. Worthy - of

Answer - Kinjal is worthy of good marks.

14. Make - of

Answer - This door is made of aluminium.

15. Protect - from

Answer - We should protect our country.

16. Lead - to

Answer - Which road leads to the college ?

17. Useful - to

Answer - As I am taking online coaching, computer is useful to me.

18. Wish - for

Answer - I am wishing for his good health.

19. Write - to

Answer - We have not written to him for a long time.

20. Recover - from

Answer - Kavita has recovered from her eye disease.

21. Ashamed - of

Answer - Ravi and Ram are ashamed of their deed.

22. Accuse - of

Answer - Sunil accused his friend of fraud.

23. Need - of

Answer - You must need of hard work.

24. Please - with

Answer - My boss has been pleased with my performance.

25. Surrender - to

Answer - The Pakistani army had surrendered to Indian Army in 1971.

26. Search - for

Answer - We are searching for our new pen.

Should there is an error anywhere, our team requests you to inform you about the same. We shall be thankful to you.

Leave a Comment