Delhi Police Constable Written Exam Question Paper 2017 With Answer key

Download Complete Online Question Paper for Delhi Police Written Test 2017

Delhi Police Constable Recruitment Drive is going on this time. There are more than one million candidates who have opted for the posts of Constables. The candidates shall make their way to final selection following the given process.

Date of Delhi Police Online Test – 4th of March 2017

Test Conducting Body – SSC

  1. PET/ PMT
  2. Computer Based Online Written Exam
  3. Medical Test

Therefore those who shall clear the first hurdle i.e. PET /PST shall face the CBT ( Computer Based Test).

Pattern and Exam Syllabus for Delhi Police Test

There shall be as many as One Hundred Objective Type Questions. Each question shall be of One Mark each. The examinees shall have to complete the paper online in 90 Minutes’ time.

Name of the SubjectsQuestions/ Marks
Reasoning 35 Q/ 35 Marks
General Knowledge / Current Affairs50 Questions/ 50 Marks
Numerical Ability 15 Questions/ 15 Marks

So there shall be the dominance of General Knowledge and Current affairs in the exam. Therefore, in this paper we shall focus on this part of the paper i.e. GK and Current Affairs.

Learn Delhi GK from here.

Delhi Police Constable Computer Based Written Test 2017

Q. 1. Who has written the book ” The Great Rebellion of 1857” ?

Answer – Ashok Mehta

Q. 2. What would people call the kings of Golkunda ?

Answer – Qutubshahi

Q. 3 Which country is known as Land of Golden Fleece ?

Answer – Australia

Q. 4. Which is the second largest island of the world ?

Answer – New Guinea

Q. 5 Which gas has the highest percentage in the atmosphere of the earth ?

Answer – Nitrogen

Q. 6. मछरों को नियंत्रण करने वाली कीटभक्षी मछली है –

Answer – गंबुसिया

Q. 7. Sultanpur Bird Sanctuary located in …

Answer – Haryana

Q. 8 Who was the founder of Asiatic Society of Bengal ?

Answer – William Jones

Q. 9. Which is the oldest smriti ?

Answer – Manu Smriti

Q. 10. Who is the most powerful world’s personality as per Forbes 2016 Analysis ?

Answer – Putin, President of Russia

Delhi Police GK Question Paper with Answer key

Q. 11. Where had 6th Heart of Asia Ministerial Conference taken place ?

Answer – Amritsar

Q. 12. Who is the writer of the book ” A Passage of England ” ?

Answer – Nirad C Chaudhary

Q. 13. भवाई किस राज्य का लोक नृत्य है ?

Answer – राजस्थान का

Q. 14. When do we celebrate World Tea Day ?

Answer – 15th of Sept

Q. 15. What is the national game of Russia ?

Answer – Chess

Q. 16.  प्राचीन यवदीप का आधुनिक नाम ?

Answer – जावा

Q. 17. When did Haldighati battle take place ?

Answer – In 1576

Q. 18. Who had established India House ?

Answer – Shyamji Krishan Verma

Q. 19. Date of first meeting of Constitutional Assembly ?

Answer – 9th of Dec 1946

Q. 20.  फूलों के अध्ययन को क्या कहते हैं ?

Answer – एंथोलोजी

Q. 21. दक्षिण अमेरिकी देश सूरीनाम की राजधानी है ?

Answer – परामरिबो

Q. 22. Where is the headquarters of ASEAN ?

Answer – Jakarta

For more questions on General Awareness and GK keep coming. We will regularly update this post.

Note – Very soon we shall prepare Delhi Police Constable Written exam Question paper on Reasoning and Maths.

Read another Practice Set for Delhi Constable Exam ( GK and Current affairs) with Answer key Latest

Delhi Police Constable CBT Answer Key 2017-

We shall be the first to provide you the answer key with complete solution on the evening of 4th of March 2017. So immediately after the exam is over, you can visit us for that. We also request you to share questions with us so that we may solve and upload them for your own benefit. Besides we shall also provide you the earliest result of Written Exam.

Important Tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Content is Copyrighted to Vishal Gupta and Can't be reproduced without permission. © 2016 DMCA Protection.