HTET Answer Key 2 Jan 2021 - English Portion

We have to put 2nd Jan 2021 Answer Key ( English Portion ) at this page.

Answer Key of English Language of  English Portion -

53. Choose the option and arrange the following sentence -

Answer - 4

54. Change the sentence into passive :

Someone has picked my pocket.

Suggested Articles for You
Career Guidance Grammar Tips
Practice Sets Exam/English Tips
Solved Questions Vocabulary
Translation Important Essays

Answer - My pocket has been picked.

55. Choose the grammatically correct sentence -

Answer - 2. No sooner did we reach the station than the train arrived.

56. Fill in the blank with the correct option :

Answer - Hot though the night air was, they slept soundly.

57. Fill in the blanks with the correct present perfect continuous tense :

Answer - 4. Neither of  us thinks that Julie should be given the job.

Practically everyone thinks that Julie should be given the job.

Note :- Both the sentences are not of  present perfect continuous tense. It means as per us the given options are wrong.

58.  To have ' a bee in the bonnet ' means :

Answer - 2. Something you are obsessed with

59. Choose the part of sentence that is grammatically incorrect :

Answer - 1. The world's

60. The word ' juncture ' means :

Answer - 4. Point rendered critical by circumstances

46.Choose the part of sentence that is grammatically incorrect :

That's twice I've been forgetting to bring my diary to work this week.

Answer - 2. I've been forgetting

47. Fill in the blank with the correct option :

Of the two novels, this is ........

Answer - 2.  more interesting

48. Change the narration :

He said," I've been spending a lot more time with my children. "

Answer - As per us, the given options are wrong.

Correct sentence is - He said that he'd been spending a lot more time with his children.

49. Fill in the blank with the correct present perfect continuous tense :

Who ..............to coming to see me this morning ?

Note :- All the sentences are not of  present perfect continuous tense. It means as per us the given options are wrong.

50. Fill in the blank with the correct present perfect continuous tense :

He .......... for five hours.

Answer - Has been sleeping

51. Fill in the blanks :

The growing number of visitors.................the footpaths.

Answer - 2. is damaging

52. Fill in the blank with the correct present perfect continuous tense :

She is one of the few people ............

Note :- All the sentences are not of  present perfect continuous tense. It means as per us the given options are wrong.

If there is any error in the HTET PGT Answer Key 2021, we shall correct it.

Leave a Comment